SCoBAL Projesi 6. Koordinasyon Toplantısını Gerçekleştirdi

“Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi” Ortak Projesi (ScoBAL) kapsamında pilot barolarla Altıncı Koordinasyon Toplantısı çevrimiçi olarak 22 Eylül 2021 tarihinde düzenlendi.

.

Toplantıda pilot barolar ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) temsilcileri ile barolar, insan hakları merkezleri ve TBB arasındaki iletişimi geliştirmeye yönelik BT aracını geliştiren firma temsilcisi bir araya geldi.

İzzet Varan (TBB İnsan Hakları Merkezi Başkan) ve Sergey Dikman (Avrupa Konseyi Program Koordinatörü) tarafından yapılan açılış konuşmalarından sonra  TBB İnsan Hakları Merkezi ve barolardaki İnsan Hakları Merkezlerinde test aşamasında olan BT Aracının neden kullanılması gerektiği ve nasıl kullanılacağı hakkında katılımcılara bilgi verildi. Barolar merkezlerinin mevcut durumu ve faaliyetleri ile BT aracı konularında görüş alışverişinde bulundu.

“Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi” Ortak Projesi Avrupa Konseyi tarafından yürütülmekte ve Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Konseyi tarafından birlikte finanse edilmektedir. Türkiye Barolar Birliği projenin nihai yararlanıcısıdır. İhale makamı Merkezi Finans ve İhale Birimidir.

Önceki Haber ScoBAL Projesi için Türkiye Barolar Birliği Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisini Ziyaret Etti
Sonraki Haber Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Görevlendirmele