Avukatlar için Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde gerçekleştirilen Görevlendirmeler

SCoBAL Projesi kapsamında Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) beş hukukçu için gerçekleştirilen ilk görevlendirmeler sona erdi.

Avukatlar, iki ay süresince Avrupa Konseyi İcra Dairesi, HELP Birimi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görevlendirildi.

SCoBAL Projesi kapsamında Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) beş hukukçu için gerçekleştirilen ilk görevlendirmeler sona erdi. Avukatlar, iki ay süresince Avrupa Konseyi İcra Dairesi, HELP Birimi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görevlendirildi.

Görevlendirmelerin amacı, Türkiye’deki barolar ve Türkiye Barolar Birliğine, insan hakları alanındaki insan kaynakları kapasitelerini geliştirmeleri için yardımcı olmaktır.

Bu görevlendirmeler, insan haklarıyla ilgilenen Türk avukatların, söz konusu kurumların işleyişlerini ve prosedürlerini daha iyi anlamaları ve bu kurumların uyguladıkları insan hakları standartları ve ilkeleri hakkındaki bilgilerini derinleştirmeleri adına büyük bir fırsat olmuştur. Avukatlar ayrıca, belirli insan hakları alanlarındaki temel bilgilerini geliştirecek diğer Avrupa Konseyi organlarından da yararlanmışlardır. Bu şekilde teşvik edilen hukukçular, ülkelerine döndüklerinde deneyimlerini diğer meslektaşları ile paylaşmak konusunda son derece isteklidir.

SCoBAL projesi,  pilot barolar ve TBB’den 24 avukatın, Avrupa Konseyi ve AİHM’in çeşitli birimleri ayrıca uluslararası avukat örgütleri de dahil olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerindeki baroların insan hakları merkezlerinde görevlendirilmesini öngörmektedir.

Önceki Haber İnsan hakları avukatları Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilen çalışma ziyaretine katıldı
Sonraki Haber İnsan Hakları Eğitimi: Program, El Kitabı ve Materyallerin Geliştirilmesi