Kabul Edilebilirlik Kriterlerine ilişkin Eğitmenli HELP Eğitimi başladı

Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği – Avrupa Konseyi Ortak Projesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Yapılan Başvurularda Kabul Edilebilirlik Kriterleri başlıklı HELP Eğitiminin açılışını duyurmak amacıyla 11 Kasım 2020 tarihinde çevrimiçi bir açılış toplantısı düzenlemiştir.

Bu açılış toplantısı söz konusu eğitimin 100 kadar katılımcısını bir araya getirmiştir ve katılımcılara Avrupa Konseyi HELP Programı (Hukukçular için İnsan Hakları Eğitimi), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru yapacak avukatlar için kabul edilebilirlik kriterleri hakkında pratik bilgiler ve HELP eğitimlerinin ulusal adaptasyonu konularında bilgi verilmiştir.

Katılımcılar, Sn. Sergey Dikman (Avrupa Konseyi - Program Koordinatörü), Dr. Necdet Basa (TBB - Başkan Başdanışmanı), Sn. Eva Pastrana (Avrupa Konseyi - HELP Birimi Başkanı) ve Sn. Cristian Urse (Avrupa Konseyi - Ankara Program Ofisi Başkanı) tarafından karşılanmıştır. Sn. Pastrana HELP Platformunda toplam kullanıcı sayısının 74,770 olduğunu belirterek yaklaşık 7,700 kullanıcı ile toplam kullanıcı sayısının %10’unu oluşturan Türkiye’yi ilgisinden dolayı tebrik etmiştir.

  Toplantı, Sn. Taha Büyüktavşan’ın (Avrupa Konseyi - Tetkik Hakimi, HELP Programı) HELP Programı ve HELP Platformunun kullanılmasına ilişkin sunumu ile devam etmiştir. Dr. Ulaş Karan (HELP Eğitmeni) kabul edilebilirlik kriterleri  ve HELP eğitiminin ulusal adaptasyonunun hakkında bilgi vermiştir. Sn. Oleksandr Ovchynnkov ise (Strazburg Barosu Avukatı / Eski AİHM Hukukçusu) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru yapacak avukatlar için kabul edilebilirlik kriterleri hakkında pratik bilgiler başlıklı kapsamlı sunumu ile toplantıya katkıda bulunmuştur.

3 HELP eğitmeni rehberliğinde yaklaşık 2 ay sürecek bu HELP eğitimine 240 avukat başvurmuştur.

Önceki Haber Avukatlar için Avrupa Konseyinin Sertifikalı HELP Eğitmenliği Eğitimi Düzenlendi
Sonraki Haber 4. Koordinasyon Toplantısı