Avukatlar için Avrupa Konseyinin Sertifikalı HELP Eğitmenliği Eğitimi Düzenlendi

Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği – Avrupa Konseyi Ortak Projesi kapsamında 2 Aralık 2020 tarihinde video-konferans platformu üzerinden sertifikalı HELP eğitmenliği için çevrimiçi eğitici eğitimi düzenlendi.

Eğitici Eğitimi Sergey Dikman (Avrupa Konseyi Program Koordinatörü), Ünsal Toker (TBB Başkan Yardımcısı), Eva Pastrana (Avrupa Konseyi HELP Birimi Başkanı) ve Cristian Urse’nin (Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı) açılış konuşmaları ile başladı. Bir gün süren eğitimde, 30 eğitmene Taha Büyüktavşan (Avrupa Konseyi HELP Programında geçici görevlendirilen Hakim) tarafından sunulan HELP Programı ve HELP Platformu ile ilgili ayrıntılı giriş oturumunun ardından Konul Gasimova’nın (HELP eğitmeni) sunduğu pratik ve teorik oturumlarla Eğitici Eğitimi verilmiştir.

Eğitmen adaylarına verilen görevler tamamlandıktan sonra adaylar, Türkçe olarak tüm kullanıcıların erişimine açık HELP eğitimlerinde sertifikalı HELP eğitmeni olarak görev almaya hak kazanacaktır.

Şu anda, HELP Çevrimiçi Öğrenim Platformunun tüm kullanıcılarının erişimine açık öz öğrenim kaynağı olarak Türkçe yedi adet HELP kursu bulunmaktadır.

http://help.elearning.ext.coe.int/?lang=tr   
Önceki Haber Temel Haklar Konulu Çevrimiçi Eğitici Eğitimleri
Sonraki Haber Kabul Edilebilirlik Kriterlerine ilişkin Eğitmenli HELP Eğitimi başladı