Pilot Barolarla 5. Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Proje kapsamında pilot barolarla Beşinci Koordinasyon Toplantısı çevrimiçi olarak düzenlendi.

.

“Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi” Ortak Projesi kapsamında pilot barolarla Beşinci Koordinasyon Toplantısı çevrimiçi olarak 6 Mayıs 2021 tarihinde düzenlendi. Toplantıda pilot barolar ve Türkiye Barolar Birliği temsilcileri ile barolar, insan hakları merkezleri ve TBB arasındaki iletişimi geliştirmeye yönelik BT aracını geliştiren firma temsilcisi bir araya geldi.

Sergey Dikman (Avrupa Konseyi Program Koordinatörü) ve Ünsal Toker (TBB Başkan Yardımcısı) tarafından yapılan açılış konuşmalarından sonra katılımcılar COVID-19 döneminde Stratejik Eylem Planında belirlenen kısa dönem hedeflerinin uygulanması ve izlenmesi ile pilot barolarla koordinasyon içerisinde proje göstergeleri ile ilgili istatistiksel bilgilerin toplanması konularında görüş alışverişinde bulundu.

Hizmet sağlayıcı firma da şu anda test aşamasında olan BT aracı hakkında katılımcıları ayrıntılı olarak bilgilendirdi. Toplantıda baroların bu araca ilişkin öneri ve yorumları da paylaşıldı.

“Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi” Ortak Projesi Avrupa Konseyi tarafından yürütülmekte ve Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Konseyi tarafından birlikte finanse edilmektedir. Türkiye Barolar Birliği projenin nihai yararlanıcısıdır. İhale makamı Merkezi Finans ve İhale Birimidir.

Önceki Haber 3. Farkındalık Artırma Toplantısını Gerçekleştirdi
Sonraki Haber Beşinci Yürütme Kurulu Toplantısını Çevrimiçi Gerçekleştirdi