Kadına Karşı Şiddet ve Ev İçi Şiddet başlıklı eğitmenli HELP Eğitimi açılış toplantısı

Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği – Avrupa Konseyi Ortak Projesi, Kadına Karşı Şiddet ve Ev İçi Şiddet başlıklı eğitmenli HELP Eğitiminin açılışını duyurmak amacıyla 27 Ağustos 2021 tarihinde çevrimiçi bir açılış toplantısı düzenlemiştir.

.

Yaklaşık 260 katılımcının bir araya geldiği açılış toplantısında katılımcılara kadına karşı şiddet ve ev içi şiddet ile ilgili pratik bilgiler ve HELP eğitimleri ile HELP platformu konularında bilgi verilmiştir.

Katılımcılar, Sn. Musa Toprak (Avrupa Konseyi - Proje Yöneticisi) tarafından karşılanmıştır. Toplantı, Sn. Taha Büyüktavşan’ın (Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi Daire Başkan V.) HELP Programı ve HELP Platformunun kullanılmasına ilişkin sunumu ile devam etmiştir. Dr. F. Gökçen Taner (Avrupa Konseyi Ulusal Danışmanı - HELP Eğitmeni) kurs içeriği hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca, Sn. Ekin Akmanoğlu (HELP Eğitmeni) ve Sn. Musa Toprak kadına karşı şiddet ve ev içi şiddet konulu eğitim hakkında pratik bilgiler başlıklı kapsamlı sunumlarıyla toplantıya katkıda bulunmuştur.

2 HELP eğitmeni rehberliğinde yaklaşık 2 ay sürecek bu HELP eğitiminin başlangıç toplantısına 264 avukat katılmıştır.

HELP Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddet Eğitimi, özellikle Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne (İstanbul Sözleşmesi) odaklanarak, kadın ve kızlara yönelik şiddetin önlenmesini ve bu kişilerin şiddetten korunmasını düzenleyen içtihadı, uluslararası ve Avrupa’daki yasal çerçeveyi ve temel kavramları interaktif bir şekilde ele almaktadır.

 

Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi (SCoBAL) Ortak Projesi, Avrupa Konseyi tarafından yürütülmekte ve Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Konseyi tarafından ortak finanse edilmektedir. Türkiye Barolar Birliği, projenin nihai yararlanıcısıdır. Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimidir.

Önceki Haber İhale Çağrısı
Sonraki Haber 3. Farkındalık Artırma Toplantısını Gerçekleştirdi