Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi Kapanış Konferansı Gerçekleştirildi.

“Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi" Avrupa Birliği - Avrupa Konseyi Ortak Projesi’nin kapanış konferansı 23 Haziran 2022 tarihinde İstanbul'da düzenlendi.

.

Ana konusu, İfade Özgürlüğü: Dönüşüm ve Süreklilik olan konferansa Avrupa Konseyi, Türkiye Barolar Birliği, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Dışişleri Bakanlığı - AB Başkanlığı temsilcileri, pilot baro temsilcileri ve eğitmen avukatlar da dahil olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerindeki barolardan 120'den fazla avukat katıldı. Etkinliğin açılışı, Avrupa Konseyi İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Genel Müdürlüğü İşbirliği Programları Bölümü Başkanı Lilja Gretarsdottir, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan'ın konuşmalarıyla gerçekleştirildi.

Konferans sırasında projenin temel başarılarını ve proje ortaklarının ve nihai faydalanıcıların geri bildirimlerini aktarmak için hazırlanan bir tanıtım videosu gösterildi. Videoyu izlemek için tıklayınız.

Projeye genel bakışın ardından, projenin eğitim faaliyetleri, etkinlikleri ve öğrenilen dersler ele alındı. AİHM ve Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin yargısal yaklaşımlarına, yasama, yargı ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının rolü de dahil olmak üzere ifade özgürlüğü ihlallerindeki aktörlere, farklı ifade biçimlerine ve mevcut duruma vurgu yapılarak ifade özgürlüğüne odaklanan ayrı oturumlar gerçekleştirildi. Konferansın gündemine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Konferans, Avrupa Konseyi, İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Genel Müdürlüğü İşbirliği Programları Bölümü Başkanı Lilja Gretarsdottir, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Cristian Urse ve Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez’in  kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi (SCoBAL) Ortak Projesi, Avrupa Konseyi tarafından yürütülmekte ve Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Konseyi tarafından ortak finanse edilmektedir. Türkiye Barolar Birliği, projenin nihai yararlanıcısıdır. Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimidir.

Önceki Haber Projenin Başlangıç Toplantısı ve İlk Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı
Sonraki Haber Proje Kapsamında Strazburg’daki Avrupa Konseyine Çalışma Ziyareti Düzenlendi